پلی الکترولیت چیست؟و کاربرد آن
پلی الکترولیت چیست؟شاید این سوال برایتان پیش بیاید،با توجه به محدود بودن محدوده دامنه فعالیت منعقد کننده های اصلی و به منظور بالا بردن راندمان فرآیند و کاهش قابل ملاحظه کدورت، پلیمرهای پلی آکریل آمید بعنوان کمک منعقد کننده یا منعقد کننده مستقل استفاده میگردند.پلی الکترولیت نوعی ماده شیمیایی جاذب آب است. نامهای مختلفی برای این ماده شیمیایی در نظر گرفته شده است. پلی آکریل آمید، PAM، پلی ۱ کربامواتیلن و … از دیگر نامهای این ماده شیمیایی است. فرمول شیمیایی پلی الکترولیت _CH2CHCONH2)) است. اگر آبرسانی برای این ماده انجام شود، تبدیل به حالتی ژله مانند و نرم میشود. به این ترتیب محصولاتی از آن بوجود میآید. پلی آکریل آمید خطی یک پلیمر غیر یونی و محلول در آب است. این پلیمر را میتوان به گروههای کربوکسیلیک تبدیل کرد. این روش از طریق هیدرولیز برخی از گروهای آمید امکان پذیر است. این پلیمر میل شدیدی به آب دارد و جزئ پلیمرهای آبدوست به حساب میآید. در نتیجه بهترین ماده برای تولید محلولهای آبی با غلظت بالا هستند. همانطور که گفتیم خاصیت ژل مانند ماده شیمیایی پلی الکترولیت باعث شده است تا به عنوان مادهای از بین برنده مورد استفاده قرار بگیرد. در واقع پلی آکریل آمید از واحدهای کوچک آکریل آمید تشکیل شده است. ساختار زنجیرهای این ماده شیمیایی در مرحله اول خطی و ساده است. اما همین ساختار ساده هم میتواند تبدیل به ساختار سازمان یافته و پیچیدهتری شود.
پلی الکترولیت کاتیونی و آنیونی (فلوکولانت)چیست؟
پلیمرهای منعقد کننده، ترکیباتی پلیمری با وزن ملکولی بالا بر پایه پلی آکریل آمید، محلول در آب هستند که بطور وسیعی بعنوان منعقد کننده، افزایش دهنده سرعت ته نشینی مواد جامد معلق و کلوئیدها و رنگ بری در فرآیندهای تصفیه و تولید مایعات بکار برده میشوند.
کاتیون یا آنیون متصل به پیکره شیمیایی پلی آکریل آمید تعیین کننده نوع بار فعال پلیمر میباشد که بر این اساس پلیمرها با توجه به خصوصیات به سه دسته بارهای مثبت (cationic)، منفی (anionic) و بدون بار (non-ionic) تقسیم میشوند. وزن مولکولی و شدت بار پلی الکترولیتها در فعالیت آنها تاثیر بسزایی دارد.
پلی الکترولیت بدون بار (Non-Ionic Polyelectrolytes)
بر پایه پلی آکریل آمید خالص میباشند و پس از حل شدن در آب از خود خاصیت بدون بار نشان میدهند.
پلی الکترولیت آنیونی (Anionic Polyelectrolytes)
کوپلیمرهای آکریل آمید با خواص ارتقاء یافته باری توسط گروههای سدیم آکریلات هستند، بار منفی داشته و پس از انحلال در آب، محلول با خواص بار منفی ایجاد میکنند.
پلی الکترولیت کاتیونی (Cationic Polyelectrolyte)
کوپلیمرهای آکریل آمید به همراه مونومرهای کاتیونی بوده که باعث ارتقاء بار مثبت در این دسته از پلیمرها میشوند و پس از انحلال در آب، محلول با خاصیت باری مثبت ایجاد میکنند.پلی الکترولیت کاتیونی پلیمرهایی با وزن مولکولی بالا هستند که حاوی بارهای مثبتی میباشند که از آنها به عنوان عوامل شفاف سازی، رسوب گذاری و فیلتراسیون یا سانتریفیوژ استفاده میشود. به عبارتی دیگر پلی الکترولیت کاتیونی زمانی که با فاضلاب مخلوط میگردد، گروههای آمید بر روی جاذب زنجیره پلیمری و سطح مواد معلق در فاضلاب قرار میگیرد و پلهایی بین آنها تشکیل میدهد. به صورتی که آب شروع به خارج شدن از ساختار تازه شکل گرفته آن میکند. توجه داشته باشید که در ابتدا این لختهها اندازه کوچکی دارد، اما در صورت قرار گرفتن این ذرات در کنار هم اندازه آنها بزرگتر شده که میتواند به افزایش سرعت رسوب در شفاف کننده ها، سرعت شناور شدن آنها و حذف آب در تجهیزات ضخیم شدن لجن منجر شود. موارد استفاده و کاربرد پلی الکترولیت کاتیونی در تصفیه خانه فاضلاب خانگی، تهیه خمیر کاغذ، صنایع کاغذسازی، پتروشیمی، مواد شیمیایی، منسوجات و صنایع معدنی میباشد.
استفاده از پلی الکترولیت و کاربرد آن:
پلی الکترولیتها با افزایش سرعت ته نشینی مواد معلق، افزایش ابعادی و تراکم مواد ته نشین شده راندمان فیلتراسیون و جداسازی را افزایش داده و باعث ارتقاء کیفیت فرآیند و کاهش قابل ملاحظه کدورت نهایی میشوند.
برخی کاربردهای این دسته از مواد عبارتند از:
•کمک منعقد کننده در فرآیند زلال سازی آب خام در تولید آب آشامیدنی و صنعتی
•منعقد سازی جامدات معلق و کلوئیدها در فرآیندهای شکر و تغلیظ مایعات
•جداسازی جامدات و ترکیبات آلی در آب برگشتی سیستمهای تبرید و حرارتی
•جداسازی جامدات، روغن و گریس و اکسیدهای نامحلول در تصفیه آب برگشتی از بخش نورد در صنعت فولاد
•حذف رنگ، مواد جامد معلق و کلوئیدها در صنایع تولید محصولات پتروشیمی
•منعقدکننده در سیستمهای تصفیه پسابهای صنعتی و بهداشتی
از آنجا که این دسته مواد جاذب رطوبت شدید هستند، از برخی گونهها در بخش کشاورزی برای جذب آب و بالا بردن ضریب جذب آب خاک استفاده میشود که موضوع این گزارش نیست.
مکانیسم منعقدسازی:
گروههای فعال پلیمر در محیط آبی، پیوند قوی با کلوئیدهای معلق یا ذرات بسیار ریز ایجاد مینمایند. در پلیمرهای نانیونیک ، فعل و انفعال بین پلیمر و ذرات معلق وابسته به باندهای هیدروژن آنها داشته و فعالیت پلیمرهای باردار (کاتیونیک و آنیونیک) وابسته به برخوردهای الکترواستاتیک و تبادل بار بین ذرات معلق و پلیمر و ناپایداری خصوصیت سطح ذرات میباشد.
ناپایداری خواص سطح ذرات و منعقد شدن بخش اعظم یک دسته از ذرات معلق، باعث تشکیل توده (فلاک) شده که پس از ته نشینی براحتی قابل جداسازی میباشند.
نحوه انتخاب نوع پلی الکترولیت مناسب:
آب خام و پساب در فصول مختلف، بسته به تغییرات شرایط آب و هوایی منطقه و فرآیند تولید و نقطه برداشت آب، تغییر کیفیت خواهد داشت، لذا ماهیت ذرات معلق و کلوئیدها نیز متغییر خواهد بود.بهترین روش برای انتخاب یک پلی الکترولیت مناسب، انجام آزمایش جار تست و سایر تستهای مشابه میباشد.
خرید و فروش پلی الکترولیت:
در بحث خرید پلی الکترولیت اولین موضوع قیمت پلی الکترولیت است. قیمت این ماده منعقد کننده بستگی به عوامل مختلفی دارد. بهتر است از یک سایت و یا شرکتهای تولید کننده معتبر بهترین کیفیت پلی الکترولیت را با مناسب ترین قیمت تهیه کنید. در بسیاری از سایتها فروش الکترولیت به صورت عمده صورت میگیرد. تولید کننده پلی الکترولیت است که قیمت را بر اساس کیفیت و نوع پلی الکترولیت مشخص میکند. قیمت پلی الکترولیتهای کاتیونی و آنیونی و … باهم متفاوت است. نمایندگی پلی الکترولیت تیانران یکی از بهترین و بزرگترین تولیدکنندگان پلی الکترولیت است. تمامی محصولات شرکت تیانران دارای گواهی تایید کیفیت است.
پرهام شیمی
شرکت پرهام شیمی به عنوان یکی از از تامین کننده ها و واردکننده پلی الکترولیت ،انواع پلی الکترولیت آنیونی و کاتیونی می باشد.همکاران و صنعت گران فعال در این حوزه می توانند جهت،لیست قیمت پلی الکترولیت،خرید پلی الکترولیت،فروش پلی الکترولیت ،پلی اکریل آمید، فلوکولانت در انواع برندها ،از طریق تماس با کارشناسان اطلاعات بیشتردر یافت نمایید.
شرکت تجارت پرهام شیمی تامین مواد اولیه شیمیایی
تلفن : ۸۸۶۸۰۵۶۶ و ۸۸۶۸۱۹۰۰ و۶۵۳۵۱۳۰۰ همراه : محمودی عین الدین ۰۹۱۲۲۰۷۴۳۱۲