سولفات روی

سولفات روی

سولفات روی یک ترکیب شیمیایی است که شامل یک اتم روی به همراه چهار اتم اکسیژن و یک اتم گوگرد است. این ترکیب به صورت پودر سفید یا بی ‌رنگ بوده و یک منبع مهم از عنصر روی در صنایع مختلف از جمله صنایع داروسازی، لوازم آرایشی و بهداشتی، صنایع رنگرزی و صنایع کشاورزی و غیره است. در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربردها و اهمیت این ماده در زمینه ‌های مختلف بپردازیم و درباره انواع و قیمت آن، آگاهی بیشتری برای شما عزیزان ارائه نماییم.

سولفات روی چیست؟

این ماده، با فرمول شیمیایی ZnSO₄، یک ترکیب معدنی غیر آلی با کاربرد های متنوع است که عبارتند از:
• به صورت بلورهای سفید یا بی ‌رنگ و بی ‌بو یافت می ‌شود.
• به راحتی در آب حل می‌ شود و محلول آن کمی اسیدی است.
• منبع روی در بسیاری از مکمل‌ های غذایی و دارویی وجود دارد. زیرا روی یک عنصر ضروری برای بدن انسان است .نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی، رشد و ترمیم بافت، عملکرد عصبی و باروری ایفا می ‌کند.

کاربرد سولفات روی

برخی از مهم ‌ترین کاربردهای این ماده عبارتند از:

استفاده به عنوان کود شیمیایی

این ماده، یک عنصر ضروری در کودها، جهت رشد و سلامت گیاهان است. کمبود آن منجر به مشکلات مختلفی در گیاهان، مانند توقف رشد و زرد شدن برگ ها می شود.

خوراک دام

این ماده مهم را برای مکمل غذایی به خوراک دام اضافه می کنند تا نیاز آنها به روی را تامین کند. کمبود روی در حیوانات می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی مانند ضعف عضلانی، مشکلات تولید مثل و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شود.

مورد  استفاده  در پزشکی

در پزشکی برای درمان بیماری ‌های مختلفی مانند کمبود روی، اسهال و زخم ‌های پوستی از آن استفاده می کنند. همچنین این ماده یک ضد عفونی کننده موضعی است. در ترکیبات مختلف دارویی مانند قطره چشم و پماد پوست استفاده می گردد.

گاربرذ در  صنعت

در صنایع مختلفی مانند نساجی (رنگرزی و چاپ پارچه)، دباغی (تصفیه چرم)، کاغذسازی (سفید کننده کاغذ)، لاستیک سازی (ولکانیزاسیون یا همان حرارت دادن لاستک با گوگرد جهت استحکام آن) و باتری سازی (الکترولیت در باتری‌ های اسید سرب) کاربرد دارد.

قیمت سولفات روی

با توجه به اهمیت خلوص و کیفیت مواد شیمیایی، قیمت چنین ماده مهمی می ‌تواند متغیر باشد. شرکت تجارت پرهام شیمی از جمله بهترین شرکت ‌های تأمین ‌کننده این نوع از سولفات و سولفات آلومینیوم  در ایران است و همکاری با تامین ‌کنندگان برتر و تأمین ملزومات مورد نیاز، از جمله اقدامات این شرکت است که می ‌تواند به کیفیت و قیمت مناسب آن منجر شود. برای خرید از این شرکت برتر می توانید همین حالا با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید: ۰۲۱۶۵۳۵۱۳۰۰ – ۰۲۱۶۵۳۵۱۰۰۶ – ۰۲۱۶۵۳۴۱۰۰۲ -۰۲۱۸۸۶۸۱۹۰۰ -۰۲۱۸۸۶۸۰۵۶۶

 

قیمت سولفات روی

سولفات روی در کشاورزی

یکی از مهم ترین کودهای میکرو مغذی در کشاورزی است که به طور گسترده برای تامین عنصر روی مورد نیاز گیاهان استفاده می شود. روی، نقش حیاتی در بسیاری از فرآیندهای متابولیکی گیاهان از جمله فتوسنتز، تنفس، رشد سلولی و عملکرد آنزیم ها ایفا می کند. کمبود روی می تواند منجر به مشکلات در گیاهان از جمله رشد ضعیف، رنگ پریدگی برگ ها و کاهش عملکرد آنها شود.

سولفات روی در استخر

بهترین جِرم رسوب دهنده در استخرها، این ماده است که به از بین بردن ذرات معلق و کلوئیدی در آب استخر کمک می کند و باعث شفاف شدن آب می شود. همچنین می تواند به کنترل رشد جلبک ها و باکتری ها در استخر کمک کند.

سولفات روی در رنگرزی

این ماده برای یک دندانه در رنگرزی منسوجات استفاده می شود و به تثبیت رنگ ها بر روی الیاف پارچه کمک می کند و همچنین، باعث افزایش ماندگاری رنگ ها می گردد و معمولاً در رنگرزی با رنگ های اسیدی مورد استفاده قرار می گیرد.

سولفات روی در نساجی

این ماده، کاربردهای مختلفی در صنعت نساجی دارد. از جمله مرسریزه کردن الیاف سلولزی مانند پنبه و ویسکوز که باعث افزایش درخشش، استحکام و جذب رنگ الیاف می شود. همچنین برای آهار برای پارچه های ابریشمی و پشمی استفاده می شود. آهارزنی باعث افزایش وزن، ضخامت و ایستایی پارچه می گردد. در نهایت نیز در صنعت چاپ پارچه برای تثبیت کننده رنگ ها، از آن استفاده می کنند.

سولفات روی در صنایع کاغذ سازی

برای افزایش استحکام و کیفیت کاغذ از این ماده استفاده می شود و می تواند جهت سفید کننده در صنعت کاغذ سازی استفاده گردد.

سولفات روی در صنعت چاپ

در صنعت چاپ، از این ماده برای ماده اولیه در ساخت جوهرهای چاپ استفاده می کنند. همچنین می تواند برای تثبیت کننده رنگ ها در صنعت چاپ استفاده شود.

سولفات روی در داروسازی

این ماده یک مکمل غذایی برای درمان کمبود روی در بدن است و کمبود آن می تواند منجر به مشکلات سلامتی از جمله ضعف سیستم ایمنی بدن، ریزش مو، مشکلات پوستی و مشکلات باروری شود. همچنین در برخی از داروها برای درمان اسهال، سرما خوردگی و عفونت های چشمی استفاده می شود.

سولفات روی در استخراج معدن

در استخراج معدن برای جداسازی فلزات از سنگ معدن، از این ماده استفاده می کنند. زیرا مانند یک عامل رسوب دهنده عمل می کند و باعث می شود فلزات مورد نظر از محلول جدا شده و به صورت جامد درآیند.

خطرات سولفات روی چبست؟

در صورت تماس با این نوع سولفات، مشکلات زیر ایجاد خواهد شد:
• تماس با پوست: می تواند باعث تحریک پوست، قرمزی، خارش و سوزش و ترک خوردگی پوست شود.
• تماس با چشم: می تواند باعث تحریک چشم، قرمزی، سوزش و ریزش اشک و آسیب به قرینه و تاری دید شود.
• استنشاق : استنشاق گرد و غبار چنبن ماده ای می تواند باعث تحریک دستگاه تنفسی، سرفه، تنگی نفس و درد قفسه سینه شود.

اقدامات احتیاطی در هنگام استفاده از آن عبارتند از:

• هنگام کار با آن از دستکش، عینک ایمنی و ماسک تنفسی استفاده کنید.
• از تماس آن با پوست، چشم و لباس خودداری کنید.
• در صورت تماس با پوست یا چشم، فوراً با آب فراوان شستشو دهید.
• در صورت بلعیدن آن، فوراً با پزشک تماس بگیرید.
• آن را در جای خنک، خشک و دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.

انواع سولفات روی گدام اند؟

این نوع از سولفات، در اشکال مختلفی با تعداد مولکول های آب متفاوتی وجود دارد که به آنها هیدرات گفته می شود.

• سولفات روی خشک (بدون آب):

پودری بدون رنگ با ساختار کریستالی رومبوهدرال، دانسیته ۳٫۵۴ گرم بر سانتی متر مکعب، محلول در آب و متانول.

• سولفات روی ۱ آبه (مونو هیدرات):

چگالی ۳٫۲ گرم بر سانتی متر مکعب، دمای تجزیه ۲۳۵ درجه سانتیگراد.

•سولفات روی ۶ آبه (هگزا هیدرات):

ساختار کریستالی مونوکیلینیک، فرمول شیمیایی ZnSO4.6H2O، چگالی ۲٫۷۲ گرم بر سانتی متر مکعب در ۱۵ درجه، در ۷۰ درجه تمام آب خود را از دست می دهد.

•سولفات روی ۷ آبه (هپتا هیدرات):

ساختار رومبوهدرال، بلور بی رنگ، فرمول شیمیایی ZnSO4.7H2O، چگالی۱٫۹۷گرم بر سانتی متر مکعب در ۲۵ درجه، نقطه ذوب ۱۰۰ درجه، برای از دست دادن آب به ۲۸۰ درجه و برای تجزیه به ۵۰۰ درجه سانتیگراد نیاز دارد، محلول در گلیسیرین، غیر محلول در الکل.

 

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع مکالمه
با کلیک در این بخش با ما ارتباط باشید