انواع فلوکولانت|فلوکولانت کاتیونی|فلوکولانت آنیونی
انواع فلوکولانت ،در این مطلب قصد داریم در مورد فلوکولانت و کواگولانت و مکانیزم عملکرد آن ها به طور مختصربپردازیم. در ادامه به انواع فلوکولانت ها اشاره خواهد شد و در پایان مطلب نیز در مورد کاربردهای وسیع این مواد به عنوان منعقد کننده و لخته ساز در صنایع اشاره میشود. چرا که درک بهتر عملکرد مواد، منجر به انتخاب بهترین نوع ماده متناسب با موارد استفاده آن ها می گردد.
برای کسب اطلاعات بیشتروخرید فلوکولانتها میتوانید با مشاوران ما تماس حاصل بفرمایید.
فلوکولانت های کاتیونی:
این نوع شامل پلی الکترولیت هایی با جرم ملکولی بالا هستند که معمولاً چگالی زیادی نیز دارند. مکانیزم عمل اصلی این پلیمرها لخته سازی از طریق پل زدن است. این پلیمرها به علت وجود گروههای عاملی آمونیوم، سولفات و فسفونیوم، بار مثبت دارند. متداولترین نوع آنها پلی آمونیوم کلراید است.
فولیکولیت های آنیونی:
به علت گروه های عاملی کربوکسیل و سولفونیل دارای بار منفی هستند .پلی اکریلیک اسید و پلی استایرن سولفونیک نمونه هایی از الکترولیت های آنیونی هستند. این مواد نسبت به نوع کاتیونی آن گرین یا ضررهای کمتری برای انسان و محیط زیست دارند. از طرفی این ترکیبات دارای وزن مولکولی بیشتری هستند و بنابراین باعث تسهیل در فرآیند ته نشینی خواهند شد. مکانیزم عمل این دسته از فلوکولانت ها از طریق برقراری پیوند هیدروژنی و کوالانسی است.
فلوکولانت های بدون بار:
شامل پلی اکریل آمید و پلی اتیلن اکساید بدون بار یا نانیونیک هستند.
کوآگولانت چیست؟ فلوکولانت چیست؟ مکانیزم عملکرد آنها چگونه است؟
فلوکواگولانت ها ( (coagulantمواد شیمیایی هستند که برای خنثی سازی بار ذرات جامد موجود در مایعات استفاده می شوند. این مواد با خنثی سازی بار ذرات، منجر به جمع شدن آن ها می گردند. به این فرآیند کواگولاسیون (coagulation) یا انعقاد گویند. در نهایت ذرات تشکیل شده طی فرایندی به نام فلوکولاسیون (flocculation) یا لخته سازی به هم متصل میشوند که این فرایند توسط مواد فلوکولانت (flocculant) انجام میشود که این مواد با ایجاد حالت ژل، اطراف ذرات باعث لخته شدن آنها می گردند. در نهایت رسوبهای تشکیل شده طی عمل صاف کردن از محیط جمع میشوند.
لازم به ذکر است که میتوان از فلوکولانت ها یا لخته سازها در حضور کواگولانت یا حتی به صورت تنها عامل موثر لخت ساز استفاده شود .
اما فلوکولانت ها ترکیباتی پلیمر هستند که اززنجیرهای طویل کربنی تشکیل شدند. بر اساس منشاء، آنها را می توان به دو دسته کلی فلوکولانت های آلی و معدنی تقسیم کرد. اما به دلیل اثرات زیست محیطی، استفاده از نوع آلی بر معدنی ارجحیت دارد. نوع سنتزی فلوکولانت های آلی بر اساس بار، به سه دسته آنیونی و کاتیونی و نانیونیک (خنثی) تقسیم می شوند.
کاربردهای فلوکولانت ها و کوآگولانت ها در صنایع :
این مواد کاربرد وسیعی در صنایع دارند از جمله مهمترین کاربرد آنها:مواد شیمیایی منعقد کننده یا لخته ساز باعث رسوب ذرات کوچک کلوییدی و حذف مواد جامد معلق در آب اعم از آلی و معدنی میشوند. این فرآیند، عوامل موثر بر کدورت رنگ آب را برطرف میکند.
- استفاده در صنایع تصفیه آب شهری و پساب صنعتی
- استخراج فلزات
- پتروشیمی نفت و گاز
- داروسازی
- صنعت کاغذ
- کشاورزی
- صنایع غذایی و داروسازی
- کاشی و سرامیک
فروش انواع فلوکولانت
در پایان، کاربرد وسیع مواد شیمیایی لخته ساز و منعقدکننده و انواع فلوکولانت در صنایع می تواند به دلایلی از جمله: سادگی فرآیند، سرعت استفاده ، مواد شیمیایی با فرآوری زیاد ، حمل و نقل آسان آنها به شکل پودرو ارزان قیمتی آن ها باشد. انتخاب نوع و میزان مواد انعقادکننده و لخته ساز بستگی به شرایط محیطی از جمله pH محلول انتخابی، شیمی محیط، قیمت آن و …دارد.در سایت خبری مانند ایسنا و سایت پرهام شیمی اطلاعات بیشتری را میتوانید کسب کنید.
شرکت پرهام شیمی واردکننده تخصصی فلوکولانت از برند های مطرح جهانی انواع فلوکولانت را قیمت و کیفیت عالی در اختیار همکاران و صنعتگران گرامی قرار میدهد.